måndag 23 maj 2016

Det som är kvar

Nu är även de sista stockvarven nerplockade och kilastenarna är hemkörda. De flesta stockarna ligger uppradade i Viken så jag har varit och hämtat några lass därifrån av de kortare stockarna. De längre får vi ta med skogskran. Nu är allt som är kvar av huset en hög med allt material som fanns i trossbottnarna. Jag förstår att de valde att bygga huset på denna plats en gång i tiden. Det är uppe på en backe med skog runt omkring. Nu när det blivit sommar är det fullt med fåglar som kvittrar runtomkring. I vintras fantiserade jag mer om hur huset ska se ut på insidan, men nu är fokus mer på hur vår gård ska se ut, dit vi flyttar huset. Var syrenhäcken och jordgubbslandet ska komma och hur skönt det ska bli att gå barfota på gräsmattan och beundra vårt fina hus. Det är en bit kvar.




Jonas vårbrukade så det blev jag och pappa som for med Jonas morbror på lördagen och plockade ihop stenarna.

Hemkörning av stockar.
Vartefter stockarna kommer hem så skriver vi upp vilka siffror vi har, så är det lättare att pussla ihop dem ifall någon lapp skulle falla av.

fredag 13 maj 2016

Plockepinn

Förra lördagen uppnådde vi ett delmål som jag inte har hunnit skriva om ännu. Vi började äntligen på med att plocka ner stommen. Med hjälp av våra fäder och Jonas morbror som kom med virkesbilen gick rivandet bättre än någon av oss hade kunnat tro. Vi fick ner hela huset på en dag och nu ligger det i några förvånansvärt små stockhögar. Två stockvarv lämnades så att vi får huset uppmätt noggrannare. Stockarna var allt mellan 1 och 12 m. Nästa steg blir att ta hem och sortera dem och reparera det som skall repareras.