torsdag 23 juni 2016

Glad midsommar!

Nu är alla stockarna hemkörda från Viken så nu ligger det i högar och väntar på rensning och sortering. Vi märker stockarna en gång till nu ifall någon lapp skulle falla av. Dessutom så skriver vi upp de siffror som vi lyfter av för att ha en möjlighet att kunna pussla ihop huset, även om någon stock är utan märkning. Igår var de och pålade ut huset och uthuset på tomten och i måndags var vi på inledande möte till  kommunen. Nu ser det ut som att det mesta av pappersarbetet verkar vara klart, för denna gång. Nu är det bara att tuta och köra!

Men först ska vi fira midsommar! :)



Bästa lapparna att märka med. Tusch syns bra och så hålls de på stocken.

Kollar igenom siffrorna.

Här ligger huset och väntar!

måndag 13 juni 2016

Reservstockar

Jag har inte uppdaterat så ofta nu eftersom det inte händer så mycket nytt att berätta om. Sedan blir det också mindre tid framför datorn nu när vi är ute länge om kvällarna. Mycket energi har också gått åt till att försöka komma underfund med all byråkrati som hör till när man bygger. Men nu har vi äntligen löst ut bygglovet från posten så det är en sak mindre att fundera på.

Vi har kört hem de kortare stockarna från Viken, men de längsta finns ännu där så de ska vi hämta hem nu när skogskran har blivit i kopplad i traktorn efter vårbruket. Nu borde vi börja reda upp alla våra stockhögar så att det går smidigt när det blir dags att sätta upp det.

När det mesta känns trögt är det bra att ha en dag då allt på riktigt går som på Strömsö. I söndags for vi till Kåtnäs och plockade ner ett hus som vi ska använda till reservstockar. Med två skogskranar och fyra personer fick vi det nerplockat på några timmar och dessutom rymdes allting perfekt på två vagnar. Taket var färdig rivet.


Enklare märkning på detta med sprayfärg.

Då börjar vi på.



Våra fäder i varsin Valtra. 


Detta gamla hus rivs medan nya pakethus växer som svampar ur jorden runt omkring. Lite sorgligt är det ändå.