tisdag 20 september 2016

Imorgon händer det!

Nu kan vi väl ändå säga att det är flyttat, vårt kära hus. Många gånger har vi flyttat alla stockar hit och dit men nu är de äntligen på plats! Rakt och bra blev det trots att det hängde i ena sidan där det stod förr. När sista stocken blev lagd idag kastade höjden på gavlarna 2 cm. Ganska bra för att vara ett gammalt stockhus på 22 m.


Mars 2016

September 2016

Idag har vi gjort de sista förberedelserna inför monteringen av kroppåsen imorgon. Då alla mellanväggar var så söndersågade skulle det ha blivit för vingligt att lägga kroppåsen på dem så det blev ett system med stolpar som håller upp den istället. De har vi satt upp idag och bultat fast. De ska ännu strävas ordentligt så att de håller för höststormarna.  

Denna ska upp imorgon

Gaveln med följare


Klart för kranbilen

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad kul att hitta er blogg just idag! Vi får nämligen hem limträbalken som ska hålla upp taket till vårt flyttade 18-metershus nu inatt! Och vi som tyckte vårt hus var långt haha. :)

    Vi är dock nästan ett år långsammare än er, vi timrade upp en våning i fjol den här tiden och sedan har vi försökt ta det lite lugnt med byggandet då det inte kändes så kul längre, därför har vi precis fixat övervåningen som är av lösvirke och nu blir det alltså taket som ska på. Har också en blogg som inte varit igång sen kring jul, men planerar att börja skriva där igen nu när man ser lite ljus i tunneln med husbyggandet igen! :)

    /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag har läst din blogg kom jag på när jag klickade in på din profil. Liten bloggvärld! :) Vilka vyer ni har! Fortsätt gärna blogga, även om det blir lite sporadiskt. Jag är själv inte så bra på att uppdatera regelbundet och mer sällan blir det säkert när byggandet börjar gå långsammare.
      Vi har haft ganska hård takt på första året så att vi ska få på taket men efter det tar vi nog en liten semester och saktar ner farten så att det inte börjar kännas för tungt.

      Radera