tisdag 10 oktober 2017

Årsresumé

Idag är det exakt två år sedan vi köpte huset och började riva så nu är det dags för en sammanfattning av det gångna året.

Oktober 2016 - Plåttaket påbörjades



November 2016 - och gjordes klart.. Fönsterkarmarna skrapades



December 2016 och Januari 2017 - Mörkt och kallt. Vi drevade utsidan på timran med lindrev. 



Februari 2017 och Mars 2017 - Inga bilder från denna tidsperiod. Antagligen för att den gick åt till 
det inte så fotogeniska arbetet, att skrapa fönster.

April 2017 - Fönsterverkstad i Kåtnäs. Alla bågar och karmar färdigt reparerade. 



Maj 2017 - Murar klart inne i grunden som vi inte hann med innan det frös på i oktober ifjol. 



Juni 2017 - Uthuset påbörjas och sulan till kvisten formas. 



Juli 2017 - Vi får talkohjälp med målningen av brädslåningen och uthuset spantras upp. 



Augusti 2017 - Plåttaket och skivor på på uthuset, första fönstren kittade och sandbädden grävdes. 




September 2017 - Halva huset hann få skivor iallafall innan potatisupptagningen drog igång. Uthuset blev rött och fönstren är insatta. Stenfoten rappades med murbruk och isoleringen av bastudelen har påbörjats. Infarten till huset förbättrades.





Ibland känns det nog som att det stampar på stället med detta bygge men när man ser tillbaka på året som gått har vi nu ändå hunnit med en hel del. Det har varit rätt stora jobb i år som har tagit mycket tid. Att fixa fönstren har vi satt otaliga timmar på, så när äntligen några är färdiga att sättas in så är det en milstolpe. Bra ser de ut men det är bra att jag hade uthusfönstren att öva på. Lite väl mycket märken i kittet nu då de blev flyttade hit och dit innan det hunnit torka ordentligt. Det var långt borta när jag började skrapa i oktober ifjol. 

Lite vemodigt är det att se på bilderna från vinterhalvåret och minnas hur mörkt och kallt det var och inse att vi går mot de tiderna igen. Denna vinter får vi iallafall spendera inomhus under tak. Tiden fram till nyår kommer vi att fokusera på att få uthuset så färdigt som möjligt. Kulverten ska grävas till gården och värmecentralen byggas. Efter det blir det golv och mellanbotten inne i huset. Skivorna på övre halvan av huset ska väl nog komma upp i något skede också. Så får vi se hur vi ligger till nästa år. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar