tisdag 10 april 2018

Det lyser ute och inne!

Nu börjar det äntligen närma sig våren! Det känns bra men samtidigt lite stressande. Det är skönt när det är ljust ute och så blir kvällarna genast mycket längre och vi har mer energi. Samtidigt betyder det att det närmar sig vårbruket igen med stormsteg och husbyggandet kommer då att komma i andra hand några veckor så det som ska göras i vår behöver vi få gjort innan vårbruket drar igång. T.ex. att få skorstenarna murade. Fönstren har vi passat in i karmarna och slipat så de får målas så fort det blir varmare så de är färdiga tills vi börjar på med utsidan i sommar.

Ikväll har vi varit och städat upp i lillstugan. Elektrikern drog de sista kablarna idag så nu har vi ström och ljus där! Rören i pannrummet har varit dragna ganska länge och nu när strömmen är på där också kan vi väl säga att det är första rummet som är klart. Bara att lägga i den riktiga ytterdörren som står och väntar i garaget.

Det gamla köket från huset passade perfekt mellan fönstren.

Många rör i pannrummet

Måste nog börja köpa en ny kamera märker jag då jag ser på dessa suddiga bilder... För några veckor sedan hade vi byggarna att sätta upp plankorna i mellanbotten. Tog bara några dagar för kunnigt folk. Alltid lika trevligt att komma hem från jobbet och se framstegen som hänt under dagen. I helgen spikade vi fast plankbitar mellan för att stadga upp taket/golvet. I de stora rummen kommer plankgolvet direkt på dessa. 

Stadigt blev det.
Gillar böjningen på takbalkarna.


Högforsen blev ju klar också. Känns som det snabbaste och smidigaste projektet hittills. Nu är den redo att sättas på plats när muraren hinner så långt.


Spissvärtar


Ihopmontering


Snygg blev den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar