söndag 28 oktober 2018

3 år som husägare

Nu har det gått tre år sedan vi köpte huset och det är dags att summera året som gått. Denna gång ska det bli intressant att kolla tillbaka eftersom jag själv inte minns riktigt vad vi gjort detta år. Alltid roligt att se att det går framåt. Det som är synd är att vi tar mindre bilder och de flesta är tagna med mobilkameran så kvalitén är inte den bästa. När allt radas upp såhär i kronologisk ordning märker jag att det är mycket som jag glömt att det ens har skett det här året. 

Oktober -17

Innan potatisupptagningen hann vi lägga upp vindskyddsskivor på halva huset. Brädslåningen på lillstugan blev klar den 1 oktober och inne i den blivande bastun är golvet gjutet och isoleringen har påbörjats. I oktober handhyvlade Jonas bräderna till innertaken i bastukammaren och bastun och mellanväggarna påbörjades.






November -17

Bastuväggarna tar form och tegelväggen murades upp. Strömmen drogs. 




December -17

Bastukammaren gipsades och mållinjen hägrade tydligen i december i fjol, enligt bloggen. Eller så inte! :D Vi började också på med golvvasorna i huset.




Januari -18

Vi fick golvvasorna färdigt i huset och började sätta upp pärlsponten i bastukammaren. Isolerade stenfoten i huset med leca. Passade in fönsterbågarna i karmarna. 




Februari -18

I februari jobbade vi på i bastukammaren och bastun. Panelen målades ännu en gång, fönstersmygarna byggdes och dörrarna sattes in. Det gamla köket som fanns i huset sattes in i garaget som arbetsbänk. 


Mars -18

Mellanbotten kommer på plats. I lillstugan listar vi runt fönster och dörrar. Jonas sandblästrade Högforsen så att den blev som ny!





April -18

I april byggde vi ett skåp och så fick vi ström i lillstugan. Fönsterbågar och karmar målades och byggdörrarna i lillstugan byttes mot nya. Så blev infarten jämnare med några gruslass också. 




Maj -18

Det största som hände i maj och kanske i år är att muraren kom och murade upp våra spisar. 



Juni -18

I juni fortsatte vi med skivorna och började sätta in fönsterkarmar. 


Juli -18

I juli ändrades husets utseende helt då vi fick på bräderna. Tänk att det var så varmt i sommar så att vi måste jobba på skuggsidorna då det var så varmt. 


Augusti -18 

Jag spikade upp ribborna på huset och lillstugan och börjar kitta fönster.


September -18

Alla ytterbågar blir färdigt kittade och grunden till brokvisten muras upp. Dessutom blir äntligen bastugolvet färdigt! :)


Oktober -18

Det vi har på gång just nu är att vi har monterat de första fönstren i huset. Alla småfönster är nu på plats. Vartefter de blir färdigmålade får vi sätta in dem. Dräneringen runt husen är bra på gång och blir snart färdig så då är det färdiggrävt på gården. Bastun är färdig och vi har redan hunnit testa den flera gånger. Bänken är tillfällig men den funkar. Mycket har det hänt på ett år och mycket kommer det att hända nästa år ocskå. Får se hur vi ligger till oktober -19. Att göra listan bara fylls på så det finns nog att göra. 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar