tisdag 11 juli 2017

Nu gjuter vi igen

Denna gång är det uthuset, eller lillstugan, som är i tur. I måndags gjöt vi sulan under lillstugan och idag har vi radat färdigt betongstenarna till stenfoten så allt är färdigt för betongbilen att komma hit en andra gång imorgon. Nu har jag påbörjat min semester också så nu är det att ligga i. Även i år råkade det vara varmt och blåsigt när vi gjöt så det blev att vattna mycket. Vi hade tänkt trycka ner betongstenarna i sulan medan den ännu var mjuk men den tog fast på en gång så det blev att använda träkilar istället.

Man ska va mycket folk


Så skönt att huset är uppe!

Till höger kommer två bilplatser och till vänster kommer bastu, bastukammare och pannrum.

Jonas skär stenarna 

En dag när vi satt och drack kaffe bredvid huset så kom en räv vandrande, såg på oss en stund och gick in i huset. En stund senare kom den ut i andra ändan med något byte i munnen. Troligen har den använt huset som skafferi. Naturnära tomt har vi iallafall.
Jonas har även varit med och byggt flottbron i Perus över Lappfjärds å. Detta är en bro som tas upp varje år före islossningen och sätts ut igen på våren. Dock har den inte varit ute på några år. Roligt när gamla traditioner fortsätter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar